PRODIAB Asociaţia Diabeticilor din Republica Moldova

Mazărea îţi reduce riscul de a face diabet zaharat!

  • duminică, 9 octombrie 2016

Mazărea este una dintre cele mai bune leguminoase. Are în compoziţie vitamina K, recunoscută pentru rolul esenţial în întărirea oaselor, dar este şi o sursă bogată de vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B6, B9). Şi asta nu e tot!

Această legumă conţine şi fier, magneziu, potasiu, cupru şi sodiu. În plus, mai este bogată şi în vitamina A şi C.

Te ţine departe de diabet!

Specialiştii spun că persoanele care consumă această legumă în mod frecvent au un risc mult mai scăzut de a face diabet, decât persoanele care nu obişnuiesc să mănânce mazăre. Această legumă are un index glicemic scăzut, aşa că ea nu măreşte nivelul de zahăr din sânge.

Întăreşte oasele şi îmbunătăţeşte vederea !

Aşa cum am mai spus, mazărea conţine o cantitate mare de vitamina K şi B6. Acestea au rolul de a întări oasele şi astfel previne osteoporoza şi arteroscleroza. Mazărea este recomandată şi persoanelor care au probleme cu vederea, sau care vor să le prevină. În urma unor studii, cercetătorii au dovedit că această legumă dacă este consumată des poate să îmbunătăţească vederea. De acest lucru fiind responsabil un compus al acestei legume numit luteină.

Menţine inima sănătoasă !

Pe de altă parte, persoanele care au inclus în dieta lor mazărea sunt ferite de afecţiuni cardiovasculare. Mazărea scade colesterolul rău din organism, dar şi tensiunea arterială.

Sursa: adevarul.ro