PRODIAB Asociaţia Diabeticilor din Republica Moldova

DESPRE ASOCIAŢIA PRODIAB

 logo_test1

Asociaţia Diabeticilor din Republica Moldova „PRODIAB” a fost fondată în anul 2005 cu scopul şi sarcina de a apăra drepturile şi a îmbunătăţi calitatea vieţii bolnavilor de diabet zaharat din Republica Moldova.

Preşedintele AD „PRODIAB” este Boris GOLOVIN, doctor în medicină, conferenţiar universitar, decorat cu Medalia „Meritul Civic” şi Medalia „N. Testimiţeanu”.  Membri ai asociaţiei „PRODIAB” pot fi pacienţii şi rudele lor, medici şi jurişti, voluntari, alte organizaţii neguvernamentale şi sponsori.  În prezent, „PRODIAB” are în jur de 500 de voluntari.

Asociaţia Diabetică „PRODIAB” este o organizaţie neguvernamentală. Din decembrie 2005, „PRODIAB” este membru cu drepturi depline al Federaţiei Internaţionale de Diabet – International Diabetes Federation.

 

Scopul de bază al Asociaţiei „PRODIAB” este apărarea drepturilor pacienţilor cu diabet zaharat şi îmbunătăţirea calităţii vieţii diabeticilor din Republica Moldova.

„PRODIAB” are misiunea de a elabora şi asigura o bază de date veridică şi voluntară a bolnavilor de diabet zaharat. Asociaţia desfăşoară programe de şcolarizare pentru pacienţi şi rudele acestora prin intermediul şcolilor de diabet, administrării unui portal tematic, difuzarea materialelor şi informaţiilor pentru medicii-endocrinologi şi pacienţi.

Asociaţia „PRODIAB” are ca prioritate apărarea drepturilor pacienţilor bolnavi de diabet în conformitate cu legislaţia naţională şi internaţională şi ajustarea cadrului normativ despre diabetul zaharat din ţară la standardele internaţionale.

 

• În anul 2005, Asociaţia Diabetică din Republica Moldova „PRODIAB” a devenit membru cu drepturi depline a Federaţiei Internaţionale de Diabet – International Diabetes Federation (IDF). Calitatea de membru al IDF ne-a permis să avem acces la programele sociale, informaţionale şi de şcolarizare desfăşurate de Federaţia Internaţională de Diabet şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), să ajustăm standardele de profilaxie şi tratament a diabetului zaharat din Republica Moldova la normele internaţionale şi în conformitate cu Programul Naţional „MoldDiab”.