PRODIAB Asociaţia Diabeticilor din Republica Moldova

Diabetul poate intra in remisie fara prea mari eforturi. Iata ce trebuie sa faci – studiu.

  • vineri, 11 octombrie 2019

Pe mapamond exista 400 de milioane de oameni diagnosticati cu diabet de tip 2. Iar aceasta boala cronica afecteaza multe organe din corpul nostru, putand duce la boli de inima, putand face ca rinichii sa cedeze, sa apara orbirea si nu numai. Dar diabetul de tip 2 nu e o condamnare pe viata si poate intra in remisie fara eforturi supranaturale din partea celor care se afla in aceasta situatie.

Studiile de pana acum au aratat ca o slabire drastica poate face ca boala sa intre in remisie. Shake-urile slab calorice, consumate timp de 5 luni, au dat rezultate, in cadrul unui studiu clinic realizat in 2017.

Dar o cercetare recenta a aratat ca nu e nevoie de masuri extreme pentru ca boala sa intre in remisie. Potrivit epidemiologului Hajira Dambha-Miller, de la Universitatea Cambridge, chiar si a pierde din greutate 10% poate avea ca efect disparitia diabetului pentru urmatorii cinci ani.

La studiu au luat parte 867 de persoane cu varste cuprinse intre 40 si 69 de ani, toate diagosticate cu aceasta boala. Cele care au slabit, nu prin diete drastice, in decurs de cinci ani, 30% din intregul esantion, au scapat de diabet.

Concluzia: pierderea a 10% sau mai bine din greutate dubleaza sansele ca diabetul sa intre in remisie, se arata intr-un raport publicat de jurnalul Diabetic Medicine.

Sursa: www.ziare.com