PRODIAB Asociaţia Diabeticilor din Republica Moldova

Ciocolata neagra – mentine controlul glicemiei!

  • duminică, 8 noiembrie 2015

Nu este o iluzie, ciocolata neagra este sanatoasa. Studiile arata ca sanatatea cardiovasculara este imbunatatita la persoanele care consuma ciocolata neagra.

Ciocolată neagră – bună pentru inimă
Studiile au demonstrat că cei care au mâncat o cantitate mică de ciocolată neagră de două sau trei ori pe săptămână au înregistrat o scădere a tensiunii arteriale.
Ciocolată neagră îmbunătăţeşte fluxul de sânge şi ajuta la prevenirea formării de cheaguri de sânge. Consumul de ciocolată neagră poate împiedica rigidizarea arterelor sau arterioscleroză.

Ciocolată neagră – bună pentru creier
Ciocolată neagră creşte fluxul de sânge de la nivelul creierului perecum şi al inimii şi contribuie la îmbunătăţirea funcţiei cognitive. Ciocolată neagră ajuta la reducerea riscului de accident vascular cerebral.
Acest deşert gustos, conţine mulţi compuşi chimici (printre care şi fenietilamina) care au un efect pozitiv asupra stării de spirit şi al sănătăţii cognitive al unei persoane.

Ciocolată neagră – menţine controlul glicemiei
Ciocolăţea neagră ajuta la menţinerea sănătăţii vaselor de sânge şi le protejează împotriva diabetului de tip 2.
Flavonoidele din ciocolată neagră scad rezistenta insulinei şi susţin funcţionarea normală a celulelor pentru că organismul să poată utiliza insulina în mod eficient.

Ciocolată neagră – bogată în antioxidanţi
Ciocolată neagră are un conţinut crescut de antioxidanţi (flavonoizi). Aceştia ajuta în lupta corpului împotriva radicalilor liberi care cauzează procesul de oxidare a celulelor.
Radicalii liberi sunt implicaţi în procesul de îmbătrânire şi pot fi o cauză a cancerului, iar alimente bogate în antioxidanţi, protejează împotriva mai multor tipuri de cancer şi încetinesc procesul îmbătrânirii.

Ciocolată neagră – conţine teobromina
Teobromina din ciocolată neagră s-a demonstrat că întăreşte smaltul dinţilor. Astfel, ciocolăţea neagră, spre deosebire de alte dulciuri, scade riscul de a face carii, dacă este menţinută o igienă dentară optimă.

Ciocolată neagră – are un nivel ridicat de vitamine şi minerale
Ciocolată neagră conţine în concentraţii mari numeroase vitamine şi minerale care ajută la menţinerea stării de sănătate a unei persoane, cum ar fi potasiu, cupru, magneziu și fier.

Cuprul şi potasiul din ciocolată neagră ajuta la prevenţia bolilor cardiovasculare şi a accidentelor vasculare cerebrale, iar fierul oferă protecţie împotriva anemiei prin deficit de fier, în timp ce magneziul previne diabetul de tip 2, hipertensiunea arterială şi alte boli cardiovasculare.

Sursa:unimedia.info