PRODIAB Asociaţia Diabeticilor din Republica Moldova

Suferi de diabet? Ce bautura alcoolica trebuie sa consumi ca sa te feresti de bolile de inima!

  • duminică, 18 octombrie 2015

Persoanele care sufera de diabet zaharat de tip 2 prezinta un risc marit de a face boli de inima, comparabil cu populatia generala. Acum, oamenii de stiinta au descoperit cum pot acestea sa evite astfel de afectiuni: consumand zilnic un pahar de vin rosu.

Cercetatorii au realizat un studiu, care a durat doi ani, cu scopul de a evalua efectele consumului moderat de alcool in cazul diabeticilor, care tind sa aiba niveluri scazute de colesterol HDL, cel bun, arata CBS News.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Ben-Gurion din Negev, Israel, au demonstrat ca vinul rosu contribuie la imbunatatirea sanatatii cardiace, crescand nivelul colesterolului HDL si scazandu-l pe cel general.

Studiul a fost realizat pe 224 de persoane care sufera de diabet zaharat, cu varste cuprinse intre 45 si 75 de ani. Acestea au fost impartite in diferite grupe si li s-a cerut ca timp de doi ani sa bea la cina 0,14 litri de vin rosu, vin alb sau apa. Toti participantii la studiu au primit un plan de dieta mediteraneana.

Comparativ cu cei care au baut apa, pacientii din categoria cu vin rosu au avut analize mai bune. De asemenea, atat cei care au baut vin rosu, cat si cei care au baut vin alb au prezentat o calitate mai buna a somnului.

Dr. Minisha Sood, endocrinolog la spitalul Lenox Hill, a precizat ca barbatii pot bea pana la doua pahare de vin rosu pe zi, iar femeile unul singur.

Sursa: www.ziare.com