PRODIAB Asociaţia Diabeticilor din Republica Moldova

Whisky-ul consumat cu moderaţie – controlează nivelul de zahăr!

  • luni, 28 decembrie 2015

Nu este bine să consumăm în exces băuturi alcoolice, însă unele dintre ele sunt recomandate pentru că aduc beneficii în ceea ce priveşte sănătatea noastră. Este şi cazul consumului de whisky.

Consumat cu moderaţie, whisky-ul poate aduce următoarele beneficii sănătăţii tale:

1. Controlează nivelul de zahăr – chiar dacă nu este recomandat în cazul persoanelor diabetice, whisky-ul ajută la reglarea producţiei de insulină din pancreas. Această băutură reduce riscul îmbolnăvirii de diabet cu 30-40%.

2. Reduce riscul atacurilor cerebrale – consumul de whisky opreşte colesterolul să se depună în sistemul cardiovascular şi îndepărtează excesul de colesterol din organism, iar pereţii arterelor devin relaxaţi, reducându-se astfel riscul producerii accidentelor vasculare.

3. Reduce riscul îmbolnăvirii de cancer – whisky-ul conţine acid elagic, un acid care împiedică moleculele din ADN să intre în contact cu diferiţi compuşi cancerigeni, cum ar fi nitrosamine şi hidrocarburi policiclice. Protejează organismul şi împotriva efectelor adverse ale chimioterapiei.

4. Ajută la digestie – whisky-ul are un rol important în procesul de digestie al organismului uman. În trecut, whisky-ul era consumat după o masă copioasă, ajutând corpul să se relaxeze. Este folosit şi în curele de slăbire, în măsura în care reduce pofta de mâncare şi ne împiedică să mâncăm prea mult. Consumul de whisky calmează durerile de stomac şi previne o eventuală indigestie după consumarea unui desert foarte dulce.

5. Benefic în cura de slăbire – datorită compoziţiei acestei băuturi din cereale, ajută la inhibarea poftei de mâncare. Nu conţine prea multe calorii, iar cantitatea de grăsimi şi de colesterol este zero.

6. Întăreşte sistemul imunitar – Antioxidanţii şi vitaminele din compoziţia acestei băuturi ajută la stimularea sistemului imunitar, ceea ce ajută în lupta cu răceala, bolile de sezon, infecţii şi alte afecţiuni.

7.Ajută la memorie – în whisky se găsesc antioxidanţi care îmbunătăţesc sănătatea creierului şi ajută la o mai bună circulaţie a sângelui. Astfel, şi memoria devine mult mai bună. În plus, scotch-ul conţine şi etanol, despre care cercetătorii spun că joacă un rol important în aducerea aminte a unor date specifice şi în plasticitatea sinaptică.

Sursa: www.gandul.info