Super-substanțe care lupta impotriva diabetului !
- ŞTIRI
- sâmbătă, 16 mai 2015
Unele alimente lupta eficient impotriva diabetului si te ajuta sa slabesti. Ele sunt un aliat puternic pentru cei care au probleme cu glicemia, sustin specialistii in domeniu.
Experta Francine R. Kaufman spune ca excesul de grasime din jurul abdomenului cauzeaza inflamatie in celule, facandu-le si mai rezistente in fata insulinei si marind inclusiv nivelul glicemiei, scrieFox News.
Calciul
Cercetatorii nu sunt inca siguri cum actioneaza calciul pentru arderea grasimii, insa efectul lui este unul benefic.
Cercetatorii de la Universitatea din Tennessee, SUA, au ajuns la concluzia ca persoanele obeze care au consumat zilnic alimente cu putine caloriisi multe produse lactate au pierdut cu 64% mai multa grasime din corp.
Cele mai bune surse de calciu sunt broccoli, laptele, lactatele cu putina grasime, spanacul si fasolea.
Vitamina D
Un studiu facut la institutul Tufts-New England Medical Center a relevat faptul ca nivelul scazut de vitamina D din corp creste riscul de diabet de tipul 2 cu 46%.
Corpul are nevoie de vitamina D pentru a absorbi calciul. Acestea pot lupta impreuna cu succes impotriva diabetului. Cele mai bune surse de vitamina D sunt somonul, macroul, sardinele, tonul si laptele degresat.
Acizii grasi omega-3
Conform unui studiu din revista „American Journal of Clinical Nutrition”, femeile care au avut o alimentatie echilibrata care a inclus acizi grasi omega-3 au reusit sa slabeasca fata de cele din alta categorie inclusa in aceasta cercetare.
Sursele potrivite de acizi grasi omega-3 sunt branza tofu, crevetii, somonul, tonul, rapita si uleiul din seminte de rapita.
Fibrele
Hrana bogata in fibre si cu putine calorii face minuni in lupta impotriva kilogramelor in plus.
Conform unui studiu facut la Universitatea din Minnesota, SUA, persoanele care au mancat alimente bogate in fibre au avut succes in lupta impotriva kilogramelor in plus.
Fibrele declanseaza productia de hormoni care controleaza pofta de mancare, ceea ce permite pierderea kilogramelor in exces. In plus, fibrele ajuta si la mentinerea glicemiei in valori normale.
Cele mai bune surse de fibre sunt: orezul brun, painea din cereale integrale, cerealele integrale, orzul, merele, perele, citricele si fasolea.
Sursa: www.ziare.com