PEȘTELE NE POATE ÎMBOLNĂVI DE DIABET ZAHARAT ?
- ŞTIRI
- marţi, 17 februarie 2015
Daca multi dintre noi ne gandim la peste ca la o optiune sanatoasa, indeosebi pentru continutul bogat in Omega 3 si efectul sau cardio-protector, iata ca cercetatorii ne avertizeaza sa nu consumam mai mult de 3 portii pe saptamana! Motivul: riscam sa facem diabet de tip 1!
Acizii grasi Omega 3 au multiple beneficii asupra organismului uman, motiv pentru care sunt deosebit de apreciati in lumea medicala. Acestia participa la numeroase activitati fiziologice si intervin in mai multe procese patologice. Printre marile virtuti ale acizilor Omega, trebuie sa mentionam pastrarea sanatatii inimii si a creierului, imbunatatirea elasticitatii pielii si mentinerea imunitatii organismului.
Insa ce-i prea mult strica…
Cercetatorii de la Harvard au examinat legatura dintre peste, omega 3 si aparitiadiabetului, pe un esantion de 152.000 de femei si 42.504 barbati. In total, 9.380 dintre persoanele care au consumat mult peste au dezvoltat diabet.
Vinovati de riscul crescut de diabet sunt tocmai acizii grasi Omega 3, consumati in cantitati mult prea mari. Astfel, persoanele care mananca peste de 2-4 ori pe saptamana au un risc de diabet cu 1,17 ori mai mare decat cei care consuma mai rar, iar pentru cele care mananca peste de mai mult de 5 ori pe saptamana, riscul este de 1,22 ori mai mare.
Oamenii de stiinta vor continua sa cerceteze care sunt mecanismele ce permit ca Omega 3 din peste sa duca la diabet.
Sursa: www.csid.ro