Noi speranțe pentru bolnavii de diabet. Cu ce ar putea fi înlocuite injecțiile cu insulină?
- ŞTIRI
- sâmbătă, 7 iulie 2018
Pentru bolnavii de diabet, injecțiile cu insulină reprezintă modalitatea prin care pot ține sub control această boală. Deși tratamentul este foarte eficient, în anumite situații, injectarea insulinei devine o sarcină greu de realizat, motiv pentru care cercetătorii sunt în căutarea unui tratament care să înlocuiască injecțiile.
Pacienții cu diabet au nevoie de insulină pentru că pancreasul nu produce acest hormon într-o cantitate suficient de mare. Administrarea zilnică a insulinei prin intermediul injecțiilor a devenit o rutină pentru cei care suferă de această boală și pentru a le ușura viața, oamenii de știință s-au gândit la un alt tip de tratament.
Cu ce ar putea fi înlocuite injecțiile cu insulină?
Cercetătorii sunt de părere că în doar câțiva ani, bolnavii de diabet nu vor mai fi nevoiți să își injecteze insulină zilnic, ci vor putea urma un tratament pe bază de pastile. Mai exact, oamenii de știință fac eforturi pentru a produce o pastilă cu insulină care atunci când ajunge la nivelul stomacului să nu se degradeze.
O echipă de oameni de știință de la Școala de Inginerie și Științe Aplicate Harvard John A. Paulson este de părere că această pastilă cu insulină lichidă ar putea ușura viața a peste 400 de milioane de persoane care suferă de diabet la nivel mondial. Pilula gândită de cercetători a fost testată pe șobolani, iar rezultatele au fost surprinzătoare. Următorul pas este testarea pastilelor pe animalele mai mari, lucru care va demonstra dacă acestea pot fi utile și pentru organismul uman.