ÎNLOCUITOR DE ZAHĂR. CINCI ALTERNATIVE LA ÎNDEMÂNĂ PENTRU A ÎNDULCI MÂNCĂRURILE
- ŞTIRI
- sâmbătă, 21 februarie 2015
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) arată că zahărul reprezintă aproximativ 20% din alimentaţia zilelor noastre.
Medicii recomandă ca zahărul să reprezinte doar 5% din dietă. Mai mult, statisticile arată că în prezent se consumă cu 50% mai mult zahăr decât în urmă cu 30 de ani.
De ce ar fi nevoie de un înlocuitor de zahăr? Pentru că, potrivit medicilor, duce la apariţia ficatului gras, creşte riscul de diabet şi de boli de inimă. De asemenea, poate creşte colesterolul şi consumul în exces poate duce la bătrâneţe la apariţia bolii Alzheimer, diabetul tip 3, aşa cum o denumesc, mai nou, medicii.
Există câteva produse naturale pe care le putem folosi ca înlocuitori de zahăr. Iată câteva exemple:
Înlocuitor de zahăr. Mierea de albine. Are un indice glicemic mediu şi se recomandă să o folosiţi la îndulcit ceaiuri sau alte băuturi când sunt calde şi nu fierbinţi, pentru că îşi pierde proprietăţile benefice pentru organism.
Înlocuitor de zahăr. Extractul de stevie. Există sun formă de pudră, granule sau lichidă. Este mai dulce decât zahărul alb şi nu afectează glicemia. Este recomandată şi pentru diabetici.
Siropul de arţar, înlocuitor de zahăr foarte sănătos Înlocuitor de zahăr. Siropul de agave. Se obţine din seva plantei Agave. Ca şi stevia, o linguriţă din acest sirop este mult mai dulce decât zahărul şi nu are efecte asupra creşterii glicemiei. Este bogat în vitamine şi minerale.
Înlocuitor de zahăr. Siropul de arţar. Se extrage din siropul arţarului de zahăr. Pe lângă faptul că e un înlocuitor de zahăr, are efecte benefice asupra organismului şi nu creşte glicemia.
Înlocuitor de zahăr. Siropul de curmale. Este o alternativă la zahăr şi poate fi folosit şi prepararea unor prăjituri. De asemenea, are efecte benefice asupra organismului pentru că ar conţinut de calciu, magneziu, potasiu sau fier.
Sursa: news.yam.md