PRODIAB Asociaţia Diabeticilor din Republica Moldova

Fructe cu efecte minune in lupta impotriva diabetului !

  • sâmbătă, 16 mai 2015

Riscul de diabet poate fi redus cu ajutorul alimentatiei. Fructele reprezinta o componenta importanta a preventiei acestei boli temute.

Fructele inchise la culoare au capacitatea de a scadea semnificativ riscul de diabet al oamenilor, scrie Men’s Health.

Cercetatorii de la Universitatea Harvard sustin ca persoanele care consuma de trei ori anumite fructe in fiecare saptamana au numai de castigat in aceasta privinta.

Cele care au acest efect sunt afinele, prunele, strugurii si stafidele. Astfel, riscul de a face diabet scade cu 12% datorita antocianinelor si resveratrolului pe care ele il contin.

Aceste substante imbunatatesc metabolismul glucozei si au capacitatea de a tine la distanta diabetul, spune autorul studiului, Qi Sun.

Specialistii recomanda insa fuctele intregi, si nu sucul obtinut din ele. Conform aceluiasi studiu, sucul obtinut din aceste fructe cresc riscul de diabet cu 8%.

Fructele sunt bogate in fibre, insa sucul provoaca un raspuns mai rapid al insulinei deoarece sunt absorbite mai repede. In plus, unii fitonutrienti care previn diabetul se pierd atunci cand se obtine sucul de fructe.

Sursa: www.ziare.com