Delicios de miraculos! Iti curata vasele de sange si previne DIABETUL!
- ŞTIRI
- joi, 9 aprilie 2015
Fara ea, unul dintre cele mai indragite deserturi, de care unii pur si simplu nu se pot lipsi, nu ar mai exista. Indiferent ca e voba de cozonac, prajituri sau alte dulciuri, aceasta pudra le da o savoare aparte. Unde mai pui ca este si nebanuit de sanatoasa.
Beneficiile pe care le are pentru sanatate pudra de cacao si boabele de cacao sunt certe. Vorbim despre cacao neprelucrata, despre pudra raw de cacao dar si despre pudra integrala de cacao, din care nu au fost extrase grasimile. Si asta pentru ca anumite grasimi din boabele de cacao sunt cele care aduc cele mai mari beneficii.
Din pacate beneficiile pe care le aduce pudra de cacao nu inseamna ca putem manca oricata ciocolata vrem. Exista insa si ciocolata benefica, care pastreaza cele mai multe din beneficiile din pudra de cacao, dar aceasta este exclusiv cea neagra, fara adausuri de grasimi facuta din cacao integrala.
Cacaua contine antioxidanti care ajuta organismul sa scape de radicalii liberi care duc la celule deteriorate si boli. Acesti antioxidanti ajuta, de asemenea, la prevenirea bolilor cardiovasculare.
Pudra de cacao si ciocolata sanatoasa au proprietati antiinflamatorii, care ajuta la reducerea riscului de diabet de tip II. In plus poate controla nivelul de insulina. beneficiile apar in urma consumului constant, a maximum doua-trei patratele de ciocolata neagra pe zi.
Plantele produc anumiti compusi numiti flavonoide, care sunt benefice pentru oameni. Cacaoa contine flavonoide cum ar fi epicatechina, catechine si procyanidins, care sunt antioxidanti foarte puternici si protejeaza impotriva radicalilor liberi.
Flavonoidele din pudra de cacao protejarea organismului de boli cardiovasculare prin efectul de curatare a vaselor de sange. Efectul apare imediat dupa consum dar este cu adevarat eficient la consumul constat de pudra de cacao sau ciocolata neagra. S-a stabilit ca incepand de la doua patretele de ciocolata neagra consumata pe zi, in fiecare zi, beneficiile sunt evidente. Este vorba despre ciocolata fara adaus de grasimi care contine cel putin 75% pudra de cacao integrala. Afla aici cum recunosti ciocolata de calitate.
Pudra de cacao conumam rar ca atare, desi aroma este extrem de placuta, gustul este dificil. Dar, pudra de cacao are calitatea de a fi activata in combinatie cu proteine si daca este incalzita. Adica solutia perfecta este ciocolata calda cu lapte (vegetal sau de vaca). Cand pudra de cacao este incalzita, se elibereaza si mai multi antioxidanti. S-a dovedit ca o ceasca de cacao fierbinte contine mai multi antioxidanti decat un pahar de vin rosu sau decat unul de ceai. Indulcitorul ideal pentru aceasta bautura este mierea sau melasa. Mierea se adauga dupa prepararea bauturii pentru a nu-si pierde calitatile, dupa ce bautura se racoreste.
Sursa: e-politic.ziuanews.ro