Diabetul, boala care afectează tot mai multe femei !
- ŞTIRI
- luni, 19 iunie 2017
Diabetul este o afecțiune care afectează anual tot mai multe persoane, în special femeile.
Pe lângă faptul că produce un dezechilibru total în organismul unei femei, diabetul este afecțiunea care atrage după sine o serie de alte probleme de sănătate. Statisticile recente au scos la iveală faptul că 199 de milioane de femei au diabet în prezent, iar lucrurile nu urmează să se îmbunătățească nici pe viitor, numărul acestora putând să ajungă la 313 de milioane până în anul 2040.
Diabetul este boala care poate duce ușor către deces, mai ales în situațiile în care această afecțiune nu este ținută sub control.
Care sunt simptomele diabetului?
Există o serie de simptome care indică prezența diabetului în corp.
1. Sete exagerată
În momentul în care diabetul se instalează în organism, acesta se poate confrunta cu o stete exagerată, iar bolnavul simte nevoia să consume cantități mult mai mari de lichide.
2. Urinări frecvente
Atunci când glicemia depășește valorile normale, nivelul de glucoză din sânge este eliminat prin urină. Astfel, rinichii produc o cantitate mai mare de lichid pentru a dizolva glucoza, ceea ce face ca urinările să fie frecvente.
3. Senzația de foame
Senzația exagerată de foame poate reprezenta un al semn al diabetului, motiv pentru care aceasta trebuie tratat cu seriozitate, mai ales atunci când este însoțit și de alte semne.
4. Scăderea în greutate
Pierderea unui număr mare de kilograme, într-un timp foarte scurt și fără eforturi speciale reprezintă un motiv serios de îngrijorare. Acesta este un semnal de alarmă că organismul nu funcționează în parametrii normali.
Tipuri de diabet
1. Diabet zaharat de tip I
Diabetul zaharat de tip I este afecțiunea care implică o distrugere aproape completă a celulelor care secretă insulină. În acest caz, este nevoie de administrarea unui tratament cu insulină pentru a ține boala sub control.
2. Diabet zaharat de tip II
Diabetul zaharat de tip II reprezintă distrugerea celulelor care secretă insulina, dar și o acțiune periferică scăzută a acesteia, potrivit csid.ro.
3. Diabetul gestaţional
Diabetul gestaţional poate să apară la femeile însărcinate, în săptămânile 24-28 de sarcină. Există posibilitatea ca acest tip de diabet să se mențină doar pe durata sarcinii, iar după naștere să dispară.
4. Prediabetul
Prediabetul presupune o modificare a metabolismului și poate duce la apariția diabetului zaharat.
Sursa: www.avantaje.ro