PRODIAB Asociaţia Diabeticilor din Republica Moldova

9 simptome care prevestesc apariţia diabetului de tip 2 !

Diabetul de tip 2 este cel mai răspândit tip de diabet zaharat, apare adesea după 40 de ani şi are o evoluţie treptată, din această cauză fiind mai greu de identificat decât diabetul de tip 1.

Potrivit NHS.co.uk, diabetul de tip 2 se declanşează din cauza faptului că organismul nu produce suficientă insulină pentru a funcţiona corespunzător, dar şi atunci când celulele corpului nu răspund la insulină.

Sete excesivă

Setea excesivă este unul din cele mai comune semne ale diabetului de tip 2. Receptorii din creier responsabili pentru această senzaţie sunt stimulaţi de nivelul ridicat de glucoză din sânge.

Oboseală

Un simptom important, dar nu foarte specific, este oboseala, cauzată de scăderea bruscă a nivelului de zahăr din sânge.

Alimentaţia proastă

Dacă aveţi obiceiul de a consuma calorii goale, preponderent din surse nesănătoase, beţi alcool sau băuturi carbogazoase dulci riscaţi să dezvoltaţi această boală. Fumatul are, de asemenea, un impact în acest sens, dar şi medicamentele sau steroizii.

Dimensiunea prea mare a taliei

Dacă dimensiunile taliei se măresc rapid, există riscul să vă îmbolnăviţi de diabet de tip 2. Persoanele care au fost supraponderale încă din tinereţe sunt la fel de predispuse să sufere de această boală.

Urinări constante

Urinarea excesivă poate fi asociată diabetului de tip 2, în special dacă persoana în cauză se trezeşte noaptea din acest motiv sau, în cazul femeilor, dacă este însoţită de infecţii.

Stil de viaţă sedentar

Persoanele care au un loc de muncă sedentar şi nu îşi fac timp pentru cel puţin o oră de mişcare sunt mai vulnerabile în faţa acestei boli.

Infecţii ale pielii

Infecţiile frecvente ale pielii pot fi cauzate de un început de diabet de tip 2. Acest lucru se petrece din cauza faptului că globulele albe, care au rolul de a combate infecţiile, devin mai ineficiente atunci când nivelul glucozei din sânge este ridicat.

Ameţeli şi vedere înceţoşată

Aceste simptome pot fi asociate atât diabetului de tip 2, cât şi celui de tip 1.

Cum poate fi evitat diabetul

Cel mai important factor îl reprezintă cantitatea de mâncare pe care o persoană o consumată, dar şi obiceiurile în ceea ce priveşte mişcarea.

Evident, persoanele supraponderale sunt mai predispuse la diabet de tip 2 decât cele cu o greutate normală.

Sursa: jurnalul.ro