Dacă adoraţi ciocolata şi vă îngrijoraţi că apetitul pentru ea poate reprezenta un risc la adresa sănătăţii dumneavoastră, puteţi să uitaţi de această temere graţie unui nou studiu publicat în Jurnalul Britanic de Nutriţie. Consumul de ciocolată zilnic ar putea preveni apariţia diabetului zaharat tip 2 şi rezistenţa la insulină, un factor ce sporeşte riscul apariţiei bolilor cardiovasculare, se arată în studiu, potrivit The Telegraph.
Cercetători de la Institutul de Cercetare în Sănătate Publică din Luxemburg, Facultatea de Medicina Warwick a Universităţii Warwick, Universitatea din Sudul Australiei şi Universitatea din Maine au studiat datele provenite de la 1.153 de persoane, cu vârstele cuprinse între 18 şi 69 de ani, după ce au consumat 100 de grame de ciocolată pe zi. Astfel, cercetătorii au descoperit că acele persoane prezentau un risc mult mai scăzut în ceea ce priveşte rezistenţa la insulină şi afişau îmbunătăţiri ale producţiei de enzime, cele care se fac responsabile de curăţarea ficatului de toxine.