Carnea cu hormoni creste riscul de diabet zaharat!
- ŞTIRI
- duminică, 27 martie 2016
Unii dintre cei mai periculoşi, dar şi mai perfizi duşmani din farfurie sunt hormonii. Injectaţi în carnea pe care o consumăm, aceştia sapă, în timp, la temelia sănătăţii noastre şi provoacă infertilitate, diabet, boli tiroidiene şi cancer.
Şase hormoni de creştere (estradiol, progesteron, testosteron – hormoni naturali – şi zeranol, trenbolon acetat, melengestrol acetat – hormoni artificiali) sunt utilizaţi, în concentraţii rezonabile, în Canada, pentru ca vitele să crească mai repede şi carnea lor să fie mai slabă. Automat, se reduc şi costurile de producţie. Acolo, porcii şi păsările nu “beneficiază” de aceste tratamente. Nici în SUA hormonii administraţi animalelor “de carne” nu sunt consideraţi un risc pentru sănătatea oamenilor: un studiu american relevă faptul că există de 2.500 mai mult estrogen într-un contraceptiv oral decât într-o friptură de vită. Şi că propriul nostru organism produce de 15.000 de ori mai mult estrogen într-o singură zi decât ar conţine o jumătate de kilogram de carne. Multe voci avizate contestă însă, în lumea întreagă, studiile de acest gen. Hormonii sunt consideraţi profund dăunători sănătăţii.
Afectează şi fătul din burta gravidei
Cercetările au evidenţiat şi relaţia dintre problemele de fertilitate şi consumul de carne tratată cu hormoni: un lot de 387 de americani născuţi între anii 1949-1983 a fost supus unor analize ale spermei. Rezultatul? Băieţii ale căror mame consumaseră mai mult de şapte ori pe săptămână carne de vită cu hormoni prezentau deficienţe ale spermatozoizilor! Sperma acestor tineri era cu 25% mai puţin “populată” cu spermatozoizi decât sperma celorlalţi participanţi la studiou, ale căror mame consumaseră mai puţină carne de vită tratată cu hormoni. Oamenii de ştiinţă au tras concluzia că hormonii din carne pot altera dezvoltarea testiculelor încă din faza embrionară! Şi ulterior afectează, desigur, capacitatea de reproducere…
Are legătură cu pubertatea precoce şi cu cancerul
S-a stabilit o relaţie şi între hormonii din carne şi cancer: consumată frecvent, carnea injectată cu estrogen conduce la instalarea precoce a pubertăţii atât la fete, cât şi la băieţi, şi la cancere de sân, de prostată, de colon şi nu numai… Aşa se face că medicii se confruntă tot mai des, în ultimul timp, cu cazuri de fetiţe cărora le cresc sânii la 5 ani ori chiar cu cazuri de băieţi cărora le cresc sânii, iar cancerele la copii s-au înmulţit terifiant de o vreme.
Şi sistemul imunitar este influenţat
Fiecare hormon de creştere, luat în parte, a furnizat rezultate neliniştitoare în urma testelor efectuate pe animale de laborator. Pe lângă dezvoltarea tumorilor, unii hormoni au avut impact negativ şi asupra timusului (care joacă un rol esenţial în sistemul imunitar). Iar zeranolul a provocat anomalii testiculare.
Alte daune majore pe care le provoacă
Hormonii din carne sunt incriminaţi şi pentru incidenţa în continuă creştere a obezităţii, diabetului, bolilor tiroidiene, endometriozei şi fibroamelor uterine, alergiilor şi astmului. Iar asta este doar o parte din ce au descoperit până acum cercetătorii. Rămâne ca studii viitoare să ne spună ce alte nenorociri produc aceşti “aditivi” cu care ne hrănim fără să ştim…
Sursa: www.libertatea.ro