PRODIAB Asociaţia Diabeticilor din Republica Moldova

Mancarea gatita in casa reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2!

  • duminică, 8 noiembrie 2015

Mâncarea gătită în casă este mai sănătoasă decât mâncarea pregătită în oraș și reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2, arată un studiu american apărut recent și menționat de Xinhua.

Persoanele care mănâncă între 11 și 14 prânzuri sau cine pe săptămână — sau circa două mese gătite în casă în fiecare zi — prezintă un risc cu 13% mai scăzut de a dezvolta diabet de tip 2 în comparație cu cei care consumă mai puțin de șase prânzuri sau cine pregătite în casă pe săptămână, susține un studiu prezentat la reuniunea anuală a American Heart Association, care a avut loc în weekendul trecut în Orlando, Florida.
Studiul s-a desfășurat pe 58.000 de femei și 41.000 de bărbați, monitorizați pe o perioadă de circa 36 de ani, între 1986 și 2012.

Niciunul dintre participanți nu fusese diagnosticat cu diabet, boli cardiovasculare sau cancer la începutul studiului.

Sursa: www.agerpres.ro