PRODIAB Asociaţia Diabeticilor din Republica Moldova

Sfecla roșie –remediu ce stabilizează glicemia, previne cancerul, detoxifică organismul!

  • duminică, 16 august 2015

Natura ne ofera nenumarate posibilitati pentru tratarea sau ameliorarea unor boli. Tratamente care sunt usor de facut si care nu au, de regula, reactii adverse in organism, dar asta nu exclude o consultare a medicului. O leguma ignorata de multi, dar cu o mare putere de vindecare, este sfecla rosie, ale carei proprietati terapeutice sunt cunoscute inca din antichitate. Chinezii o consumau fiind convinsi ca are puterea de a intari inima si de a purifica sangele, iar grecii o foloseau pentru a reduce febra.

Diabetul
Sfecla rosie ajuta la stabilizarea glicemiei pacientilor cu diabet de tip I si II. Aceasta leguma contine fibre alimentare si compusi cu un efect usor hipoglicemic. Are efecte diuretice si previne complicatiile cardiovasculare ale diabetului.

Detoxifiere 
Sucul de sfecla rosie contine colina si prezenta ei ajuta in mod eficient organismul sa curete toate toxinele, nu doar din ficat, dar si din intregul corp. Expertii recomanda acest suc pentru fiecare persoana care doreste sa-si purifice sangele.

Hipertensiune

In cazul in care tensiunea arteriala este anormala, este recomandat sa se consume sfecla zilnic, aceasta leguma normalizand-o. Puteti utiliza leguma pentru a ridica tensiunea arteriala, sau sa o scada.

Cancer

Sfecla rosie contine aminoacidul numit betanina, studiile aratand ca acesta joaca un rol important in prevenirea cancerului, incluzind mai des sfecla rosie in dieta  prevenim cancerul de stomac, colon, creier si plamani.

Varice

Sfecla rosie este un remediu minunat impotriva varicelor, precum si pentru prevenirea acestora. Creste elasticitatea vaselor de sange. Mai mult, datorita magneziului, previne formarea cheagurilor de sange.

Sursa: sanatate.bzi.ro