FRUNZELE DE MANGO TRATEAZĂ DIABETUL
- ŞTIRI
- miercuri, 4 martie 2015
Delicioase, sățioase, răcoritoare, surse excelente de vitamine și minerale, fructele de mango ar trebui să se regăsească în alimentația de baza a oricărei persoane care își dorește să prevină și să amelioreze anumite afecțiuni.
Din această categorie face parte și fructul de mango, considerat regele fructelor exotice. Mango este bogat în vitamine (A, B1, B12, C și E), minerale (magneziu, calciu, fier, potasiu, cupru, fosfor), aminoacizi, carotenoizi, fibre, enzime care îmbunătățesc digestia, fitonutrienți, taninuri și compuși polifenolici.
Cu toate acestea, puțini dintre noi știm că și frunzele fructului de mango au numeroase beneficii pentru sănătate. Acestea reprezintă, deopotrivă, o sursă bogată de vitamine (A, B și C). Iată, așadar, câteva întrebuințări ale frunzelor de mango!
Tratează diabetul
Frunzele tinere de mango, recoltate cât sunt încă proaspete, conțin taninuri care pot ajuta la tratarea diabetului zaharat aflat în fază incipientă, acești compuși având beneficii și împotriva unui nivel ridicat de colesterol.
Totodată, frunzele de mango sau pudra obținută din aceste frunze previne apariția retinopatiei, complicație provocată de diabetul zaharat.
Reduc tensiunea arterială
Una dintre substanțele cheie ale fructului de mango este potasiul, un electrolit care îmbunătățește circulația limfatică, împiedică organismul să rețină apă, reduce tensiunea arterială și reglează bătăile inimii.
Dizolvă pietrele la rinichi
Dizolvați în apă pudra obținută din frunzele de mango și beți conținutul. Acesta este un mod natural de a sparge pietrele la rinichi și de a le elimina mai ușor.
Ajută sistemul respirator
Ceaiul din frunze de mango este un tonic excelent pentru gât și poate ameliora diverse afecțiuni precum astmul, infecții provocate de răceli sau bronșită. Adăugați miere și veți obține un remediu natural împotriva tusei, durerilor de gât sau laringitei.
Sursa: clicksanatate.ro