PRODIAB Asociaţia Diabeticilor din Republica Moldova

FORMARE DE FORMATORI

FORMARE DE FORMATORI

În perioada ianuarie-februarie, 2018 a fost realizată cu succes etapa de formare de formatori pentru cele 42 de Școli ale Pacientului cu Diabet dezvoltate la nivel național în cadrul Centrelor teritoriale de Sănătate Publică. Au fost instruite 84 de persoane din domeniul sănătății publice despre diabetului zaharat ca problemă de sănătate publică, tehnici de comunicare cu pacienții și metode de comunicare pentru schimbarea comportamentului cu risc pentru sănătate, atât la nivel individual, cât și de comunitate.

A fost dezvoltat un ghid pentru formatori care va servi drept suport didactic în activitatea lor de educare și promovare a sănătății realizată la nivel local.

Acest ghid este destinat lucrătorilor medicali implicați în activități de promovare a sănătății și educație pentru sănătate în domeniul prevenirii diabetului zaharat și a complicațiilor acestei maladii. Ghidul a fost elaborat și publicat cu suportul Fundației Mondiale pentru Diabet în cadrul proiectului „Rețeaua de Școli ale Pacientului cu Diabet pentru fortificarea eforturilor de prevenire a diabetului zaharat” implementată de Asociația PRODIAB  în parteneriat cu Școala de Management în Sănătate Publică.