PRODIAB Asociaţia Diabeticilor din Republica Moldova

Lansarea proiectului „Rețeaua de Școli ale Pacientului cu Diabet pentru fortificarea eforturilor de prevenire a diabetului zaharat”

  • sâmbătă, 3 martie 2018

ACTIVITĂȚI REALIZATE

LANSAREA PROIECTULUI

Pe data de 10 august, 2017 în incinta Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a avut loc lansarea proiectului ”Rețeaua de Școli ale Pacientului cu Diabet pentru fortificarea eforturilor de prevenire a diabetului zaharat” cu participarea doamnei viceministru Aliona Serbulenco și managerilor tutror Centrelor teritoriale de Sănătate Publică .

Proiectul a fost aplicat și va fi realizat de către Asociația Obștească PRODIAB în parteneriat cu Școala de Management în Sănătate Publică , cu suportul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

În cadrul întrunirii doamna Rodica Gramma, manager de proiect din partea Asociației PRODIAB și domnul Oleg Lozan, director al Școlii de Management în Sănătate Publică au prezentat obiectivele proiectului și acțiunile planificate.

Scopul proiectului este de a fortifica capacitățile sistemului de sănătate publică în ceea ce privește promovarea cunoștințelor în rândurile populației, în special în  grupurile de risc pentru diabet și în rândul pacienților care suferă de această boală, despre factorii de risc, și comportamentul corect pentru prevenirea complicațiilor bolii. Pentru aceasta proiectul prevede crearea și susținerea unei rețele durabile de Școli ale Pacientului cu Diabet Zaharat.

Proiectul este finanțat de Fundația Mondială de Diabet și are o durată de 2 ani (01 iunie, 2017 – 31 mai, 2019).

http://msmps.gov.md/ro/content/lansarea-proiectului-reteaua-de-scoli-ale-pacientului-cu-diabet-pentru-fortificarea